Stockfoto's uit het dakraam

Vanwege de Corona-crisis werk ik zoals zovele Nederlanders het meest thuis. Op onze zolderkamer heb ik een werkplek waar ik me goed kan redden. En, zittend onder een schuin dak, heb ik door een klein dakraam ook nog wat uitzicht naar buiten. Meestal is vanaf daar niet zoveel te zien. Mijn uitzicht stopt bij de rij huizen die aan onze achtertuin grenzen.
Maar soms komt er een unieke kans voorbij, en zijn er ook vanuit een dakraam interessante stockfoto's te maken!
Schoonmaker bezig op het dak van onze achterburen. Gefotografeerd vanuit ons dakraam.
Achter ons huis staat een rij vrijstaande huizen. Vanuit ons dakraam kijk je uit op een rij daken met dakpannen. Meestal niet zo'n interessant gezicht, totdat, ergens in september vorig jaar, een van onze achterburen besloot zijn dak te laten reinigen van mos en dergelijke.
Het geluid van de compressor en de hogedrukspuit was bij ons in huis goed te horen. Vandaar dat ik die bewuste dag even door het dakraampje naar buiten moest kijken om te zien wat daar aan de hand was. Dat was dus een medewerker van een schoonmaakbedrijf, drukdoende op het dak van een van onze achterburen.

Geschikte stockfoto

Het zijn niet de foto's die je van nature als eerste maakt, maar voor een paar mooie stockfoto's was dit wel een uitgelezen kans. Dus het fototoestel uit de kast gehaald en van het gebeuren een aantal foto's gemaakt. Het licht was helaas niet zo goed en ik moest behoorlijk inzoomen maar mijn standpunt (op dezelfde hoogte) was wel weer mooi.
Schoonmaker bezig op het dak van onze achterburen. Gefotografeerd vanuit ons dakraam.
Al met al een aantal foto's gemaakt die ik toen (medio september 2020) ook meteen als stockfoto heb aangeboden. En wat ik niet verwachtte, maar stilletjes toch altijd wel hoop, werden deze foto's meteen opgepikt door de klanten en vrijwel direct ook goed verkocht. Vanaf half september vorig jaar tot 1 februari dit jaar al een aantal van 61 stuks voor in totaal $ 37,16.
Verkopen en opbrengst 'Stockfoto uit het dakraam'

Het overzichtje van mijn verkopen toont aan dat deze foto's mooi in de lift zitten. Vooral bij Adobe Stock vallen ze erg in de smaak. Vorige maand januari was tot dusver de allerbeste maand. Ik hoop maar dat die stijgende lijn zich nog even doorzet!

De meest standaard foto's verkopen het beste !

Ik heb het op deze website al vaker verwoord, het zijn vaak niet de meest mooie natuurfoto's, maar de huis-tuin-en keukenplaatjes die het best als stockfoto worden verkocht. Natuurfoto's zijn er al zoveel dat je wel uitzonderlijk goed moet zijn als fotograaf om er daar (nu nog) veel van te verkopen.
Maar naar een gewoon 'dagelijks' tafereeltje, dat je dus uit je eigen dakraam kan fotograferen, blijkt er wel altijd nog vraag te zijn.  
Nieuwe foto's aanbieden die ook meteen verkopen: dat kan dus nog steeds, ook in deze tijd. Maar maak er dan wel de geschikte foto's voor !!
Verkopen en opbrengst 'Stockfoto's uit het dakraam' november 2022.
Twaalf jaar stockfotografie
Handboek Stockfotografie
 

Reacties

Nog geen reacties
maandag, 22 juli 2024

Captcha afbeelding

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!
 
 

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!