Handboek Stockfotografie

Bestel mijn e-book

Hoe word ik uitbetaald?

Geaccepteerde foto's die in de verkoop staan beginnen inkomsten te genereren. Uitbetalingen worden gedaan als je verkopen een bepaald totaal hebben bereikt. Per bureau verschilt dat van ongeveer 50 tot 100 dollar. De Nationale Beeldbank is het enige stockbureau dat per verkochte foto betaald. Sommige bureaus doen de uitbetaling automatisch. Bij andere moet je deze zelf aanvragen.

Paypal of Skrill

Per stockbureau moet je bij je administratieve gegeven aangeven hoe je je betalingen wilt ontvangen. Uitbetalingen gaan meestal per PayPal of Skrill (voorheen Moneybookers). Sommige bureaus bieden ook nog de mogelijkheid om je betalen met een cheque. PayPal is ook veel in Nederland actief en heeft ook een Nederlandstalige site. Dat is wel zo makkelijk. Al mijn eigen uitbetalingen gaan daarom via PayPal.

Geen belasting in Amerika

Tenslotte, voor de Amerikaanse stockbureaus (de meesten) is het als niet burger van de VS raadzaam een W-8BEN formulier in te vullen. Meestal vraag het stockbureau je daar zelf al om.
Met dit formulier verklaar je dat je geen Amerikaans staatsburger bent en hoef je geen belasting te betalen in de VS. Anders wordt deze automatisch ingehouden. Uiteraard ben je wel verplicht je inkomen in Nederland op te geven.
Waarom verschillen de vergoedingen?
Wat is een W-8BEN formulier
 

Reacties

Nog geen reacties
Gast
zondag 11 april 2021

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.kruwt.nl/