FAQ - Veel gestelde vragen
Alles wat u wilde weten over stockfotografie maar nooit wist te vragen ...!?

Hoeveel foto's worden goedgekeurd?

Het aantal bij een review goedgekeurde foto's hangt natuurlijk af van de kwaliteit foto's die je aanbiedt. Daar kan ik dus niets over zeggen. Wel is het een feit dat sommige bureaus strenger zijn dan anderen. De keuring van Shutterstock en iStockphoto is best streng. Bij andere bureaus zoals DepositPhotos en Alamy wordt vrijwel alles goedgekeurd. En de overige bureaus zitten daar een beetje tussen in.

Mijn goedkeuringspercentage

Wat mijn eigen foto's betreft zit ik op een gemiddelde van ruim 80 % goedgekeurde foto's. En is die score goed? Dat is een retorische vraag. Het liefst heb je natuurlijk dat al je foto's doorgaan. Maar dat zit er niet (nooit) in. Reviewers vinden lang iets wat jij niet gezien hebt. En mijn foto's zijn over het algemeen ook buitenfoto's. Dan ben je afhankelijk van de omstandigheden die er dan net zijn. Er zijn stockfotografen die voornamelijk met studiofoto's werken. Zaken als licht en compositie heb je dan zelf perfect in de hand. En dan vallen er ook hogere scores te behalen. Maar over het algemeen ben ik best tevreden met mijn eigen score.

Samenvattend kun je wel stellen dat als een foto voldoet aan de criteria die hier elders al zijn genoemd, het merendeel daarvan wel wordt goedgekeurd. En dan zit er altijd wel een tussen met iets wat jij over het hoofd gezien hebt. Pech in dat geval, maar ook weer een leerpuntje voor de volgende foto! En na verloop van tijd krik je zo je percentage steeds weer een beetje op.

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 20 oktober 2017

Captcha afbeelding