FAQ - Veel gestelde vragen
Alles wat u wilde weten over stockfotografie maar nooit wist te vragen ...!?

Is het zinnig om exclusief fotograaf te worden?

Bij een aantal stockbureaus bestaat de mogelijkheid om exclusief fotograaf te worden. Dat houdt in dat je je verplicht je foto's alleen via dat betreffende bureau aan te bieden.
Bij een aantal stockbureaus bestaat de mogelijkheid om exclusief fotograaf te worden. Dat houdt in dat je je verplicht je foto's alleen via dat betreffende bureau aan te bieden. De tegenprestatie is dat je foto hoger in de rankings komt en dat je een hogere vergoeding per foto krijgt. Wanneer er een uploadlimiet geldt mag  je meer mag uploaden.

Bij enkele bureaus bestaat verder nog de mogelijkheid om per foto aan te geven of deze daar exclusief verkocht wordt. Ook daarvoor gelden de overwegingen zoals hiervoor aangegeven.

Als je van plan bent je bij slechts één bureau aan te melden is het een overweging exclusief fotograaf te worden. Wil je echter gewoon zoveel mogelijk verkopen, dan lijkt exclusiviteit toch niet de meest logische weg. Een extra omzet per foto weegt meestal niet op tegen alle extra verkopen bij meer bureaus. Daarnaast maak je je niet afhankelijk van één stockbureau. Mocht dat om wat voor reden dan ook van beleid veranderen, dan zit jij met de gevolgen.

 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 20 oktober 2017

Captcha afbeelding