FAQ - Veel gestelde vragen
Alles wat u wilde weten over stockfotografie maar nooit wist te vragen ...!?

Met welk stockbureau zou ik moeten beginnen?

Het meest ambitieuze stockbureau om mee te beginnen is Shutterstock. Dit bureau verkoopt verreweg de meeste foto's en levert dan ook de hoogste verdiensten op.
Foto's verkopen via Shutterstock

Het meest ambitieuze stockbureau om mee te beginnen is Shutterstock. Dit bureau verkoopt verreweg de meeste foto's en levert dan ook de hoogste verdiensten op. Zelfs als je net begint en nog maar een paar foto's online hebt, heb je meteen al verkopen. Dat motiveert enorm!
In januari 2016 is de toelating bij Shutterstock ook nog eens veel makkelijker geworden. Toegelaten worden als fotograaf is nu geen grote hindernis meer. Uiteraard worden wel al je foto's afzonderlijk gekeurd. Zorg dus dat die in orde zijn!

Wil je wat rustiger aan beginnen dan zijn Dreamstime, Fotolia en 123RF goede keuzes. Na het beantwoorden van een aantal vragen ben je direct toegelaten. Echter het aantal verkopen ligt hier - vooral als je net begint - veel lager. Ook Depositphotos is een goed bureau om mee te beginnen. Weliswaar moet je daar eerst vijf foto's laten keuren maar de toelating is erg soepel. De website van Depositphotos werkt verder erg plezierig en het aantal geaccepteerde foto's is daar erg hoog.
De overige bureaus liggen wat betreft gebruiksgemak een beetje tussen de de genoemde bureaus in. Voor meer informatie hierover kun je de specifieke informatie per bureau nog eens nalezen.


 

Reacties

Nog geen reacties
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 20 oktober 2017

Captcha afbeelding