Handboek Stockfotografie

Bekijk mijn e-book

Weet ik wie mijn foto heeft gekocht?

Nee, dat is niet bekend. Alle stockbureaus geven daar geen informatie over. Als enige bureau heeft Shutterstock een kaart waarop je kan zien waar op de wereld je laatste foto's verkocht zijn. Maar ook daar weet je niets over de koper.
Natuurlijk is het wel leuk om zo af en toe wat foto's van jezelf terug te zien. Je kan dus na verloop van tijd wel eens gaan zoeken op internet naar je eigen foto's. Dat kan bijvoorbeeld door te zoeken op door jouw gebruikte (nick)name waarmee je bij de stockbureaus geregistreerd staat.
En heel soms loop je op wel erg bijzondere wijze tegen je eigen foto's aan. Een leuk voorbeeld daarvan is gegeven in Een foto van mijn foto.

Zoek je foto met Google

Google heeft tegenwoordig ook de mogelijkheid om direct op afbeeldingen van foto's te zoeken. Daarmee kun je echt op zoek naar het terugvinden van je eigen foto's. Met name bij foto's die al meerdere keren verkocht zijn heb je een reële kans dat je die op internet terug vindt.
Uiteraard kom je dan ook de foto op diverse pagina's van stockbureaus tegen, maar daar tussendoor meestal ook heel wat 'echte' sites die jouw foto gebruiken.
Leuk en verslavend om zo af en toe op zoek te gaan naar je eigen foto's!
Hoe weet ik wanneer een foto is verkocht?
Wat verdien ik per verkochte foto?
 

Reacties 4

Gast - Tjeerd Kruse op maandag 21 november 2016 20:38

De eerste. De apps waarbij je je inkomsten kan checken. De meeste beloven veel. Maar bvb bij Fotofolia?adobe werkt de login helemaal niet. Ook bigstock doet niet mee. Ik heb inkomsten, maar deze worden niet gemeld.

De eerste. De apps waarbij je je inkomsten kan checken. De meeste beloven veel. Maar bvb bij Fotofolia?adobe werkt de login helemaal niet. Ook bigstock doet niet mee. Ik heb inkomsten, maar deze worden niet gemeld.
Tromp Willem van Urk op dinsdag 22 november 2016 19:30

Tsja.... het zijn 'eenmansapplicaties' en die hebben soms kuren. Bij mijn Android versie van Microstockr doet iStock het niet en bij de desktopversie laat 123RF het afweten. Misschien die stockbureaus een keer afmelden en weer aanmelden. En anders een mailtje naar de maker!? Maar bij gratis applicaties mag je ook niet al te veel verwachten.
Stockperformer staat nog op mijn lijstje om een keer uit te testen. Eén maand een gratis probeerversie ...!

Tsja.... het zijn 'eenmansapplicaties' en die hebben soms kuren. Bij mijn Android versie van Microstockr doet iStock het niet en bij de desktopversie laat 123RF het afweten. Misschien die stockbureaus een keer afmelden en weer aanmelden. En anders een mailtje naar de maker!? Maar bij gratis applicaties mag je ook niet al te veel verwachten. Stockperformer staat nog op mijn lijstje om een keer uit te testen. Eén maand een gratis probeerversie ...!
Gast - Tjeerd Kruse op woensdag 16 november 2016 14:28

Goedemiddag,

Wat ik mij afvraag. Is er een app waar je je verdiensten kan terugvinden. Misschien heb jij daar een tip voor?

Met vrolijke groet,

Tjeerd

Goedemiddag, Wat ik mij afvraag. Is er een app waar je je verdiensten kan terugvinden. Misschien heb jij daar een tip voor? Met vrolijke groet, Tjeerd
Tromp Willem van Urk op woensdag 16 november 2016 19:31

Dag Tjeerd,

Ik weet niet precies of je nu een app voor 'verdiensten' bedoelt, of één voor 'foto's zoeken'?

In het eerste geval zou je eens naar MicroStockr of Stockperformer kunnen kijken. En uiteraard heeft ook elk stockbureau zijn eigen overzichten.
Als je 'foto's zoeken' bedoelt, probeer dan eens met Google te zoeken op afbeeldingen. Ik heb de FAQ hierboven aangevuld met wat informatie daarover.
Hopelijk heb ik zo je vraag beantwoord, en anders hoor ik het wel :-).

met blijde groet, Tromp Willem :-)

Dag Tjeerd, Ik weet niet precies of je nu een app voor 'verdiensten' bedoelt, of één voor 'foto's zoeken'? In het eerste geval zou je eens naar [url=http://www.microstockr.com/]MicroStockr[/url] of [url=https://www.stockperformer.com/]Stockperformer[/url] kunnen kijken. En uiteraard heeft ook elk stockbureau zijn eigen overzichten. Als je 'foto's zoeken' bedoelt, probeer dan eens met Google te zoeken op afbeeldingen. Ik heb de FAQ hierboven aangevuld met wat informatie daarover. Hopelijk heb ik zo je vraag beantwoord, en anders hoor ik het wel :-). met blijde groet, Tromp Willem :-)
Gast
dinsdag 30 november 2021

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.kruwt.nl/