La Palma op herhaling

Jaren geleden ben ik al eens op La Palma geweest. Toen met ons gezin ter gelegenheid van ons 25-jarige huwelijk. En ook zowat de eerste keer nadat ik het fotograferen 'ontdekt' had. De foto's van deze reis staan nog steeds in mijn La Palma fotogalerij.
In maart dit voorjaar kreeg ik de gelegenheid om met een fotoreis van Nordic Vision mee te gaan naar La Palma. Op pad met een groep fotografen speciaal en alleen om te fotograferen. 

Een blog daarom met veel foto's en ook een paar timelapse filmpjes.

La Palma - Tot rust gekomen vulkaan Cumbre Vieja met gestolde lavastroom.

Cumbre Vieja

De Cumbre Vieja is in 2021 van september tot december actief geweest. De beelden van de uitbarsting met lavastromen die hele dorpen hebben weggevaagd zijn regelmatig op televisie geweest.
Een van de foto-onderwerpen was deze nu tot rust gekomen vulkaan. Helaas konden we de vulkaan zelf nog niet op. Er kwamen nog steeds giftige gassen vrij.
Maar ook vanaf een afstandje is de vulkaan het fotograferen meer dan waard!

La Palma eiland

Uiteraard hebben we meer dan de genoemde vulkaan gezien. La Palma is een bijzonder fotogeniek eiland. Het landschap, de bijzondere begroeiing, de dorpjes, maar ook de telescopen op de top van de Caldera de Taburiente maken La Palma tot een waar fotoparadijs.

Timelapse fotografie

Tijdens deze fotoreis heb ik me voor het eerst gewaagd aan het maken van een aantal timelapse filmpjes. Ik ben er inmiddels achter dat ik daarbij een flink aantal dingen veel beter had kunnen doen, maar hierna toch mijn eerste resultaten!

Uitzicht vanaf Mirador del Time op de wolkenwaterval van de Cumbre Nueva. Op de voorgrond Los Llanos.

De tot rust gekomen Cumbre Vieja. Wel ontsnappen er nog steeds gassen links bovenaan de top. Ook rechts onderaan de voet bij de bomen is een vrijkomende gaspluim te zien.

De krater van de Caldera de Taburiente gevuld met 'stromende' wolken.

Stock footage!?

Deze reis maakte ik om nu eens bewust niet de hele tijd met stockfoto's bezig te zijn. Gewoon lekker fotograferen en genieten van mijn hobby.
Toch zal ik een enkele foto gerust nog wel eens als stockfoto aanbieden. Ook de timelapse filmpjes zijn hiervoor interessant. Tot dusver heb ik nog nooit stock footage gemaakt. Maar wellicht is het het proberen eens waard. Wie weet verkoop ik er een paar. Dat is dan weer het begin van een mogelijke volgende fotoreis :-).

Interessante links
Foto galerij La Palma 2008
Algemene informatie over La Palma
Meer specifieke formatie over de Cumbre Vieja
Fotoreizen Nordic Vision
Thematisch fotograferen loont!
 

Reacties 1

Gast
Gast - Charles Borsboom (website) op zondag 10 april 2022 15:01

Lekker setje beelden Tromp Willem. Het geeft de sfeer en de natuur goed weer. De TL'sen zijn ook nog niet zo beroerd hoor. Leuk!

Lekker setje beelden Tromp Willem. Het geeft de sfeer en de natuur goed weer. De TL'sen zijn ook nog niet zo beroerd hoor. Leuk!
Gast
woensdag 06 juli 2022

Captcha afbeelding

Op Kruwt.nl beschrijf ik mijn ervaringen met stockfotografie. Je vind er tips en trucs hoe jij ook stockfoto's kan gaan verkopen.
Kruwt.nl is zelf geen stockbureau.

Wat is stockfotografie

Overzicht stockbureaus

Wegwijs worden

Veel gestelde vragen

Zoeken op kaart

Overzicht Galerijen

Toon kaart

Handboek Stockfotografie

Bekijk mijn e-book

Laatste reacties

Foto's Verkopen
21 mei 2022
Bedankt voor je reactie Roos. En als je nog andere vragen hebt hoor ik ze graag!
Foto's Verkopen
20 mei 2022
Ik zie nu dat het in de FAQ staat, oeps! Hele prettige site met veel informatie, dank daarvoor
Foto's Verkopen
20 mei 2022
Hoi, Klopt het dat je op meerdere sites dezelfde foto's aan mag bieden? Of werk je dan je verkopen tegen?Met vriendelijk...
Wat is een W-8BEN formulier
05 mei 2022
Hi. Please provide explanation in English Language as well.
La Palma op herhaling
10 april 2022
Lekker setje beelden Tromp Willem. Het geeft de sfeer en de natuur goed weer. De TL'sen zijn ook nog niet zo beroerd hoo...

Bekijk foto's

Nieuwsbrief ontvangen

Ja, schrijf me in !