Model shoot

Sinds ik met fotograferen ben begonnen heb ik me vooral gericht op onderwerpen als natuur, landschappen en architectuur. Sinds een tijdje doe ik ook voorzichtig wat aan productfotografie.
Met de genoemde onderwerpen kan ik mijn beschikbare fototijd al meer dan vol maken. Tot dusver had ik dan ook nooit gedacht dat ik nog eens in een studio aan echte modelfotografie zou beginnen. Mis dus! Op 21 januari jongstleden heb ik me er aan gewaagd, en het was nog erg leuk ook!

De aanleiding tot dit gebeuren loopt een klein beetje via een omweggetje. De laatste jaren ben ik namelijk ook begonnen foto's te verkopen via het internet. Op mijn pagina's over stockfotografie valt daar genoeg over te lezen. Ook ben ik sindsdien aangesloten bij een forum voor Nederlandse stockfotografen. Op zich een klein forum, maar wel een aantal heel enthousiaste stockfotografen. Alle geledingen zijn hier ook vertegenwoordigd. Zo zijn er leden die op (semi)professionele manier met stockfotografie bezig zijn. Anderen, waaronder ikzelf, doen het meer 'hobbymatig'.

Maar hoe verschillend alle leden ook zijn, de passie voor stockfotografie wordt gedeeld. En daarover wordt dan in het forum op allerlei manier 'gepraat'. Erg leuk en vooral ook erg leerzaam. Omdat mensen, in allerlei situaties gefotografeerd, een veel gevraagd stockonderwerp zijn, werd op het forum de gedachte geboren om samen eens een 'modelshoot' te organiseren. Vorig jaar hebben we ook al eens een dergelijke dag gehad waarbij we voornamelijk zelf poseerden, ditmaal zou het een shoot worden met 'echte' modellen.

Zo gezegd zo gedaan dus. Eén van de leden heeft een mooie en grote fotostudio, een ander wist tegen een schappelijk tarief een aantal modellen te regelen, en de deelnemers zelf konden alvast hun 'shoots' gaan bedenken. Wat voor soort poses, wat voor soort kleding gewenst, et cetera. En zoals zo vaak, de voorpret alleen op het forum was al een feest op zich.

En de dag zelf...., die was ook zonder meer erg geslaagd. Leuke mensen, veel gelachen, veel geleerd, en uiteraard ook veel foto's gemaakt. In deze blog is een drietal van mijn foto's te zien.

En ten slotte, verkopen de gemaakte foto's ook nog als stock? Ik heb een aantal foto's van deze dag inmiddels aangeboden bij een aantal stockburo's. En inderdaad daarvan is er ook al een aantal verkocht. Maar of dat de komende tijd genoeg oplevert om de 'kosten' van de dag er uit te halen. Geen idee! En eigenlijk, dat interesseer me ook niet echt. Ik heb gewoon een erg leuke dag gehad, en op zich is dat al meer dan voldoende. En alles wat het nu nog oplevert is dan alleen maar mooi meegenomen :).

En als allerlaatste, Ivonne en Patricia bedankt voor de organisatie. En Joyce, Martijn en Timo bedankt voor het fantastische modellenwerk. Tot een volgende keer zullen we dus maar zeggen!

Kom in de kas
Over kaarsen en kerstballen
 

Reacties

Nog geen reacties
Gast
woensdag 31 mei 2023

Captcha afbeelding

Op Kruwt.nl beschrijf ik mijn ervaringen met stockfotografie. Je vind er tips en trucs hoe jij ook stockfoto's kan gaan verkopen.
Kruwt.nl is zelf geen stockbureau.

Wat is stockfotografie

Overzicht stockbureaus

Wegwijs worden

Veel gestelde vragen

Handboek Stockfotografie

Bekijk mijn e-book

Laatste reacties

Fotoreis Toscane
16 mei 2023
Wat een geweldige foto's Tromp Willem!
Fotoreis Toscane
15 mei 2023
Dank je Tom. Ik ben benieuwd naar jouw foto's met Nikon kleur
Fotoreis Toscane
15 mei 2023
Erg leuke impressie van een mooie week!
Maak meer alledaagse foto's
31 maart 2023
Goedemorgen,Ja zeker. Heel erg bedankt voor je reactie. Ik ben me aan inlezen om te kijken of dit wat voor me is. Jouw i...
Maak meer alledaagse foto's
30 maart 2023
Hallo Marijn, Als je mensen herkenbaar fotografeert dan kun je die foto indienen als zogenaamde redactionele stockfoto. ...

Bekijk foto's

Nieuwsbrief ontvangen

Ja, schrijf me in !