Meer doen met je foto's

Wat is Stockfotografie. Hoe kan ik mijn foto's verkopen?

Meer doen met je foto's

Hoe kan ik mijn foto's verkopen?

Model shoot

Sinds ik met fotograferen ben begonnen heb ik me vooral gericht op onderwerpen als natuur, landschappen en architectuur. Sinds een tijdje doe ik ook voorzichtig wat aan productfotografie.
Met de genoemde onderwerpen kan ik mijn beschikbare fototijd al meer dan vol maken. Tot dusver had ik dan ook nooit gedacht dat ik nog eens in een studio aan echte modelfotografie zou beginnen. Mis dus! Op 21 januari jongstleden heb ik me er aan gewaagd, en het was nog erg leuk ook!

De aanleiding tot dit gebeuren loopt een klein beetje via een omweggetje. De laatste jaren ben ik namelijk ook begonnen foto's te verkopen via het internet. Op mijn pagina's over stockfotografie valt daar genoeg over te lezen. Ook ben ik sindsdien aangesloten bij een forum voor Nederlandse stockfotografen. Op zich een klein forum, maar wel een aantal heel enthousiaste stockfotografen. Alle geledingen zijn hier ook vertegenwoordigd. Zo zijn er leden die op (semi)professionele manier met stockfotografie bezig zijn. Anderen, waaronder ikzelf, doen het meer 'hobbymatig'.

Maar hoe verschillend alle leden ook zijn, de passie voor stockfotografie wordt gedeeld. En daarover wordt dan in het forum op allerlei manier 'gepraat'. Erg leuk en vooral ook erg leerzaam. Omdat mensen, in allerlei situaties gefotografeerd, een veel gevraagd stockonderwerp zijn, werd op het forum de gedachte geboren om samen eens een 'modelshoot' te organiseren. Vorig jaar hebben we ook al eens een dergelijke dag gehad waarbij we voornamelijk zelf poseerden, ditmaal zou het een shoot worden met 'echte' modellen.

Zo gezegd zo gedaan dus. Eén van de leden heeft een mooie en grote fotostudio, een ander wist tegen een schappelijk tarief een aantal modellen te regelen, en de deelnemers zelf konden alvast hun 'shoots' gaan bedenken. Wat voor soort poses, wat voor soort kleding gewenst, et cetera. En zoals zo vaak, de voorpret alleen op het forum was al een feest op zich.

En de dag zelf...., die was ook zonder meer erg geslaagd. Leuke mensen, veel gelachen, veel geleerd, en uiteraard ook veel foto's gemaakt. In deze blog is een drietal van mijn foto's te zien.

En ten slotte, verkopen de gemaakte foto's ook nog als stock? Ik heb een aantal foto's van deze dag inmiddels aangeboden bij een aantal stockburo's. En inderdaad daarvan is er ook al een aantal verkocht. Maar of dat de komende tijd genoeg oplevert om de 'kosten' van de dag er uit te halen. Geen idee! En eigenlijk, dat interesseer me ook niet echt. Ik heb gewoon een erg leuke dag gehad, en op zich is dat al meer dan voldoende. En alles wat het nu nog oplevert is dan alleen maar mooi meegenomen :).

En als allerlaatste, Ivonne en Patricia bedankt voor de organisatie. En Joyce, Martijn en Timo bedankt voor het fantastische modellenwerk. Tot een volgende keer zullen we dus maar zeggen!

Kom in de kas
Over kaarsen en kerstballen
 

Reacties

Nog geen reacties
Gast
vrijdag 06 december 2019

Captcha afbeelding

Zoeken op kaart

Overzicht Galerijen

Toon kaart

Laatste reacties

Gastenboek
04 december 2019
Hi Tromp, Mooie foto's, mijn complimenten. Groet, Mitch Aviclaim
Dieren
01 december 2019
bij mij doen vooral de koeien het goed:https://www.shutterstock.com/nl/image-photo/very-impressive-limousine-bull-dutch-...
Dieren
30 november 2019
Ja daar zijn we het over eens! En ook als stockfoto gaat er wel eens een diertje mee. Vooral die sneeuwuil verkoop ik re...
Dieren
30 november 2019
Niet verkeerd Tromp-Willem. Ik heb ook het geduld niet om urenlang te zitten wachten op een of ander vogeltje, maar ik p...
Nationale Beeldbank overgenomen door fotobureau Hollandse Hoogte
06 november 2019
Het lijkt er op dat NBB gas terug heeft genomen. Ik heb ze gisteren dezelfde vragen gesteld en was overtuigd dat ik ging...

Bekijk foto's