Model shoot

Sinds ik met fotograferen ben begonnen heb ik me vooral gericht op onderwerpen als natuur, landschappen en architectuur. Sinds een tijdje doe ik ook voorzichtig wat aan productfotografie.
Met de genoemde onderwerpen kan ik mijn beschikbare fototijd al meer dan vol maken. Tot dusver had ik dan ook nooit gedacht dat ik nog eens in een studio aan echte modelfotografie zou beginnen. Mis dus! Op 21 januari jongstleden heb ik me er aan gewaagd, en het was nog erg leuk ook!

De aanleiding tot dit gebeuren loopt een klein beetje via een omweggetje. De laatste jaren ben ik namelijk ook begonnen foto's te verkopen via het internet. Op mijn pagina's over stockfotografie valt daar genoeg over te lezen. Ook ben ik sindsdien aangesloten bij een forum voor Nederlandse stockfotografen. Op zich een klein forum, maar wel een aantal heel enthousiaste stockfotografen. Alle geledingen zijn hier ook vertegenwoordigd. Zo zijn er leden die op (semi)professionele manier met stockfotografie bezig zijn. Anderen, waaronder ikzelf, doen het meer 'hobbymatig'.

Maar hoe verschillend alle leden ook zijn, de passie voor stockfotografie wordt gedeeld. En daarover wordt dan in het forum op allerlei manier 'gepraat'. Erg leuk en vooral ook erg leerzaam. Omdat mensen, in allerlei situaties gefotografeerd, een veel gevraagd stockonderwerp zijn, werd op het forum de gedachte geboren om samen eens een 'modelshoot' te organiseren. Vorig jaar hebben we ook al eens een dergelijke dag gehad waarbij we voornamelijk zelf poseerden, ditmaal zou het een shoot worden met 'echte' modellen.

Zo gezegd zo gedaan dus. Eén van de leden heeft een mooie en grote fotostudio, een ander wist tegen een schappelijk tarief een aantal modellen te regelen, en de deelnemers zelf konden alvast hun 'shoots' gaan bedenken. Wat voor soort poses, wat voor soort kleding gewenst, et cetera. En zoals zo vaak, de voorpret alleen op het forum was al een feest op zich.

En de dag zelf...., die was ook zonder meer erg geslaagd. Leuke mensen, veel gelachen, veel geleerd, en uiteraard ook veel foto's gemaakt. In deze blog is een drietal van mijn foto's te zien.

En ten slotte, verkopen de gemaakte foto's ook nog als stock? Ik heb een aantal foto's van deze dag inmiddels aangeboden bij een aantal stockburo's. En inderdaad daarvan is er ook al een aantal verkocht. Maar of dat de komende tijd genoeg oplevert om de 'kosten' van de dag er uit te halen. Geen idee! En eigenlijk, dat interesseer me ook niet echt. Ik heb gewoon een erg leuke dag gehad, en op zich is dat al meer dan voldoende. En alles wat het nu nog oplevert is dan alleen maar mooi meegenomen :).

En als allerlaatste, Ivonne en Patricia bedankt voor de organisatie. En Joyce, Martijn en Timo bedankt voor het fantastische modellenwerk. Tot een volgende keer zullen we dus maar zeggen!

Kom in de kas
Over kaarsen en kerstballen
 

Reacties

Nog geen reacties
Gast
zondag 11 april 2021

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.kruwt.nl/

Zoeken op kaart

Overzicht Galerijen

Toon kaart

Handboek Stockfotografie

Bestel mijn e-book

Laatste reacties

Makkelijk saaie luchten vervangen voor stockfoto’s
27 maart 2021
De kortingscode werkt ook aanschaf van Luminar Ai. Bedankt!
Handboek Stockfotografie
18 maart 2021
Ik heb het e-book gekocht en er geen moment spijt van gehad! Telkens als er onder het lezen een vraag bij me op kwam dan...
Software programma's voor stockfotografie
17 maart 2021
Dag Loes, Als je bij Stocksubmitter editoral foto's upload, dan moet je het betreffende vinkje daarvoor aankruisen. Dat ...
Software programma's voor stockfotografie
17 maart 2021
Hoi Tromp Willem,Ik heb vanmorgen stocksubmitter gedownload en zojuist als test alvast 3 foto's geupload (shutterstock)....
Gastenboek
04 februari 2021
Dag Felix, De Nationale Beeldbank is het enige bureau waar ze absolute exclusiviteit verlangen. Daar ben ik indertijd du...

Nieuwsbrief ontvangen

Ja, schrijf me in !