Over Kruwt.nl

Waarom Kruwt.nl

Als fotograaf wil je je foto's natuurlijk graag delen met anderen. De mogelijkheid bestaat deze op social media te plaatsen. Ik heb dat wel gedaan - en heel af en toe doe ik dat nog wel eens - maar dat heeft toch zijn beperkingen. Deze plaatsen zijn meestal vrij massaal en daardoor sneeuwt elke foto binnen de kortste tijd weer onder. Daarom liep ik al langere tijd rond met het idee een eigen foto-website te maken.
Tulpen in de Noordoostpolder. Een van mijn allereerste foto's op deze site.
In het voorjaar van 2010 heb ik de eerste versie van Kruwt.nl gemaakt. Dat was een site waarop ik voornamelijk mijn foto's liet zien. Nadat ik met stockfotografie was begonnen heb ik ook daaraan steeds meer aandacht besteed. Eind 2015 was mijn oude website aan vervanging toe. Mijn nieuwe website ziet u nu voor u. De focus hiervan ligt nu nog meer op stockfotografie.

De naam Kruwt

Op diverse internet forums en sites gebruik ik meestal de nickname Kruwt. De betekenis daarvan is eigenlijk heel logisch. Lees mijn initialen en achternaam maar eens van achter naar voren. De naam van deze website is daarmee verklaard.

Alles over stockfotografie?

Kun je op deze website nu alles vinden over stockfotografie? Nee, dat zeker niet! Op deze website schrijf ik over de stockbureaus waarbij ikzelf aangesloten ben. Er zijn er uiteraard veel meer. Daar kan ik dus geen informatie over geven. Verder heb ik deze site gemaakt vanuit mijn eigen ervaring en interesses. En die is dus subjectief. Ik behandel de onderwerpen die ik zelf leuk vind. En als ik mijn eigen verkopen bespreek hoeft dat zeker in het algemeen niet zo te zijn. Andere fotografen kunnen heel andere ervaringen hebben.

Mijn verdiensten

Op deze website vermeld ik ook mijn eigen verdiensten met stockfotografie. Ik wil daarover niet geheimzinnig doen. En jij hebt als (potentiële) stockfotograaf een beetje een indruk wat je wel of niet zou mogen verwachten. Uiteraard mag je mijn resultaten niet zonder meer representatief noemen voor andere fotografen, maar je hebt in ieder geval een indicatie.
Op deze website kun je dus regelmatig een berichtje vinden over mijn 'resultaten'. Alle artikelen daarover kun je vinden in de categorie Verdiensten.  Bij alle stockbureaus die ik beschrijf heb ik een grafiek opgenomen van mijn specifieke verdiensten bij dat bureau. En als je wilt zien welke foto's ik het meest verkoop kun je mijn Bestsellers Galerij bekijken.
 

Reacties

Nog geen reacties
maandag, 22 juli 2024

Captcha afbeelding

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!
 
 

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!