Stockfoto's uit het dakraam

Vanwege de Corona-crisis werk ik zoals zovele Nederlanders het meest thuis. Op onze zolderkamer heb ik een werkplek waar ik me goed kan redden. En, zittend onder een schuin dak, heb ik door een klein dakraam ook nog wat uitzicht naar buiten. Meestal is vanaf daar niet zoveel te zien. Mijn uitzicht stopt bij de rij huizen die aan onze achtertuin grenzen.
Maar soms komt er een unieke kans voorbij, en zijn er ook vanuit een dakraam interessante stockfoto's te maken!
Schoonmaker bezig op het dak van onze achterburen. Gefotografeerd vanuit ons dakraam.
Achter ons huis staat een rij vrijstaande huizen. Vanuit ons dakraam kijk je uit op een rij daken met dakpannen. Meestal niet zo'n interessant gezicht, totdat, ergens in september vorig jaar, een van onze achterburen besloot zijn dak te laten reinigen van mos en dergelijke.
Het geluid van de compressor en de hogedrukspuit was bij ons in huis goed te horen. Vandaar dat ik die bewuste dag even door het dakraampje naar buiten moest kijken om te zien wat daar aan de hand was. Dat was dus een medewerker van een schoonmaakbedrijf, drukdoende op het dak van een van onze achterburen.

Geschikte stockfoto

Het zijn niet de foto's die je van nature als eerste maakt, maar voor een paar mooie stockfoto's was dit wel een uitgelezen kans. Dus het fototoestel uit de kast gehaald en van het gebeuren een aantal foto's gemaakt. Het licht was helaas niet zo goed en ik moest behoorlijk inzoomen maar mijn standpunt (op dezelfde hoogte) was wel weer mooi.
Schoonmaker bezig op het dak van onze achterburen. Gefotografeerd vanuit ons dakraam.
Al met al een aantal foto's gemaakt die ik toen (medio september 2020) ook meteen als stockfoto heb aangeboden. En wat ik niet verwachtte, maar stilletjes toch altijd wel hoop, werden deze foto's meteen opgepikt door de klanten en vrijwel direct ook goed verkocht. Vanaf half september vorig jaar tot 1 februari dit jaar al een aantal van 61 stuks voor in totaal $ 37,16.
Verkopen en opbrengst 'Stockfoto uit het dakraam'

Het overzichtje van mijn verkopen toont aan dat deze foto's mooi in de lift zitten. Vooral bij Adobe Stock vallen ze erg in de smaak. Vorige maand januari was tot dusver de allerbeste maand. Ik hoop maar dat die stijgende lijn zich nog even doorzet!

De meest standaard foto's verkopen het beste !

Ik heb het op deze website al vaker verwoord, het zijn vaak niet de meest mooie natuurfoto's, maar de huis-tuin-en keukenplaatjes die het best als stockfoto worden verkocht. Natuurfoto's zijn er al zoveel dat je wel uitzonderlijk goed moet zijn als fotograaf om er daar (nu nog) veel van te verkopen.
Maar naar een gewoon 'dagelijks' tafereeltje, dat je dus uit je eigen dakraam kan fotograferen, blijkt er wel altijd nog vraag te zijn.  
Nieuwe foto's aanbieden die ook meteen verkopen: dat kan dus nog steeds, ook in deze tijd. Maar maak er dan wel de geschikte foto's voor !!

Locatie (Map)

Twaalf jaar stockfotografie
Handboek Stockfotografie
 

Reacties

Nog geen reacties
Gast
zondag 22 mei 2022

Captcha afbeelding

Op Kruwt.nl beschrijf ik mijn ervaringen met stockfotografie. Je vind er tips en trucs hoe jij ook stockfoto's kan gaan verkopen.
Kruwt.nl is zelf geen stockbureau.

Wat is stockfotografie

Overzicht stockbureaus

Wegwijs worden

Veel gestelde vragen

Zoeken op kaart

Overzicht Galerijen

Toon kaart

Handboek Stockfotografie

Bekijk mijn e-book

Laatste reacties

Foto's Verkopen
21 mei 2022
Bedankt voor je reactie Roos. En als je nog andere vragen hebt hoor ik ze graag!
Foto's Verkopen
20 mei 2022
Ik zie nu dat het in de FAQ staat, oeps! Hele prettige site met veel informatie, dank daarvoor
Foto's Verkopen
20 mei 2022
Hoi, Klopt het dat je op meerdere sites dezelfde foto's aan mag bieden? Of werk je dan je verkopen tegen?Met vriendelijk...
Wat is een W-8BEN formulier
05 mei 2022
Hi. Please provide explanation in English Language as well.
La Palma op herhaling
10 april 2022
Lekker setje beelden Tromp Willem. Het geeft de sfeer en de natuur goed weer. De TL'sen zijn ook nog niet zo beroerd hoo...

Bekijk foto's

Nieuwsbrief ontvangen

Ja, schrijf me in !