Kies een banner voor mijn toelichting per stockbureau

Stockbureaus

Shutterstock

Shutterstock is verreweg het grootste stockbureau. De database bevat momenteel meer dan 300 miljoen stockfoto's. Dat is een enorm aantal. Door deze grote database wordt Shutterstock door heel veel kopers bezocht. Dagelijks verkoopt Shutterstock meer dan 300.000 afbeeldingen.
De verdiensten waren hier voor de meeste fotografen van oudsher dan ook verreweg het hoogst. Sinds 2020 heeft Shutterstock echter haar royalty structuur voor fotografen aangepast. Het is daardoor nog afwachten of Shutterstock haar leidende positie als meest verkopende stockbureau behoudt!?

Website Shutterstock

Website Shutterstock


De website van Shutterstock is goed verzorgd en is overzichtelijk ingedeeld. De website is in meerdere talen beschikbaar, waaronder ook het Nederlands.

Voor kopers en verkopers van foto's zijn er aparte pagina's. Op de contributer-pagina zie je in één overzicht je maandelijkse aantallen verkopen, je verdiensten en de status van je actuele en aangeboden foto's. Leuk is een landkaart waarop je de locatie ziet waar je laatste foto's zijn verkocht.

Het is mogelijk zogenaamde sets aan te maken. Via zelf aan te geven criteria kun je de statistieken van een subset van je eigen foto's bijhouden. Naar keus laat je er daarvan een aantal op de startpagina tonen.

Er zijn de nodige vervolgpagina's met veel aanvullende informatie en overzichten.

Meer informatie over Shutterstock is opgenomen in het Handboek Stockfotografie.

Mijn verdiensten bij Shutterstock

Helaas is het door het beleid van Shutterstock niet (meer) mogelijk hier mijn verdiensten van Shutterstock te publiceren. Zie ook mijn blog Restricties Shutterstock.
In mijn meest recente overzichten vermeld ik de naam van Shutterstock niet meer en/of zijn de cijfers van Shutterstock opgenomen in de verzamelstaat 'Overige stockbureaus'.

 


Bekijk mijn foto's

Bekijk foto's


Je wilt foto's kopen

Koop foto's


Ga foto's verkopen

Meld je aan
Shutterstock externe links
Mijn portfolio - Mijn foto's bij Shutterstock

Shutterstock Homepage
- Homepage en startpagina voor voor kopers
Prijzen
- Prijzen en abonnementen bij het kopen van foto's

Shutterstock Contributer
- Startpagina voor aanmelden en verkopen van foto's

Shutterstock Support Center
- Support en documentatie pagina
Shutterstock Forum
- Shutterstock discussieforum waar ook de officiële 'announcements' worden gedaan
Shutterstock Contributor Success Guide
- Download deze (Engelstalige) gids vol tips en trucs.
Shutterstock Contributor Blog
- Bijdragen van fotografen met tips en trucs (Engelstalig)
Keyword Suggestions
- Handige tool om keywords te genereren (alleen voor geregistreerde verkopers)
 

Reacties 2

Gast - Erik op vrijdag, 25 januari 2019 12:55

Shutterstock heeft ook andere website voor duurdere stockfotos, i.e. offset (https://www.offset.com/). Wat is verschil met shutterstock en verwacht je hogere inkomsten daar?

Shutterstock heeft ook andere website voor duurdere stockfotos, i.e. offset (https://www.offset.com/). Wat is verschil met shutterstock en verwacht je hogere inkomsten daar?
Tromp Willem van Urk op vrijdag, 25 januari 2019 19:19

Dag Erik,
Bedankt voor de tip. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet van het bestaan van offset.com af wist.
Ik heb deze site nu even bekeken. Volgens mij kun je je niet zomaar aanmelden. Je moet eerst geselecteerd worden als "world-class assignment photographer". En dan mogen er alleen unieke en exclusieve beelden op. Zie verder Introducing Offset.
Trouwens, als je even zoekt op offset.com dan vind je maar heel weinig foto's. Dus of het (sinds 2013) geworden is wat ooit bedoeld was ....!?
Ik houd het gewoon bij Shutterstock!

Dag Erik, Bedankt voor de tip. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet van het bestaan van offset.com af wist. Ik heb deze site nu even bekeken. Volgens mij kun je je niet zomaar aanmelden. Je moet eerst geselecteerd worden als "world-class assignment photographer". En dan mogen er alleen unieke en exclusieve beelden op. Zie verder [url=https://www.shutterstock.com/blog/introducing-offset]Introducing Offset[/url]. Trouwens, als je even zoekt op offset.com dan vind je maar heel weinig foto's. Dus of het (sinds 2013) geworden is wat ooit bedoeld was ....!? Ik houd het gewoon bij Shutterstock!
maandag, 22 juli 2024

Captcha afbeelding

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!
 
 

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!