Veel Gestelde Vragen

Mag ik een foto bewerken?

Ja, je mag een foto bewerken. Vaak is dat zelfs noodzakelijk en moeten er nog (kleine) correcties op kleurbalans, belichting en dergelijke worden aangebracht. Indien logo's en beeldmerken zichtbaar zijn, dan moeten deze nog worden weggepoetst.
Overdrijf echter niet met digitaal bewerken. Te veel corrigeren leidt tot andere afwijkingen als artefacten en dergelijke. En dan wordt de foto onherroepelijk op dat soort 'fouten' afgekeurd.
De foto moet ook 'kaal' worden aangeleverd. Kaders en dergelijke zijn niet gewenst en worden niet geaccepteerd. Het is namelijk de bedoeling dat de koper zelf de foto verder bewerkt voor zijn specifieke toepassing waarvoor hij de foto heeft gekocht. En die toepassing kun jij als aanbieder immers niet weten!?

Zijn foto programma's handig bij stockfotografie?
Wat zijn trefwoorden?
 

Reacties 2

Gast - Johan op woensdag, 16 mei 2018 07:31

Nog een paar vragen over het bewerken.
Verwijder jij de exif data of juist niet?
Moeten foto's 10x15 formaat, of mogen andere formaten ook? Of wordt dat minder verkocht?
Bedankt. Johan

Nog een paar vragen over het bewerken. Verwijder jij de exif data of juist niet? Moeten foto's 10x15 formaat, of mogen andere formaten ook? Of wordt dat minder verkocht? Bedankt. Johan
Tromp Willem van Urk op woensdag, 16 mei 2018 10:55

Ik verwijder de exif data niet. Sommige data zijn voor een potentiële koper wellicht interessant.
10x15 is een afdrukformaat (met een bepaalde dpi) en dat zegt op zich nog niets over de resolutie. Lever een foto altijd aan in de hoogst mogelijke resolutie die je hebt. Bij sommige bureaus bepaalt de grootte mede de verkoopprijs. Een klant kan dan zelf altijd bepalen op welk formaat hij een afdruk wil laten maken.

Ik verwijder de exif data niet. Sommige data zijn voor een potentiële koper wellicht interessant. 10x15 is een afdrukformaat (met een bepaalde dpi) en dat zegt op zich nog niets over de resolutie. Lever een foto altijd aan in de hoogst mogelijke resolutie die je hebt. Bij sommige bureaus bepaalt de grootte mede de verkoopprijs. Een klant kan dan zelf altijd bepalen op welk formaat hij een afdruk wil laten maken.
dinsdag, 18 juni 2024

Captcha afbeelding

Veel Gestelde Vragen

Beginnen met stockfotografie
Maken foto's
Bewerken foto's
Aanbieden foto's
Verkopen foto's

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!
 
 

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!