Veel Gestelde Vragen

Wanneer is stockfotografie rendabel?

Als je wilt weten wanneer je bij stockfotografie je investering in tijd er uit hebt, dan is dat antwoord niet te geven. Het verdienmodel van stockfotografie zit fundamenteel anders in elkaar dan bij een betaalde baan met een vast uurloon.

Verdienmodel stockfotografie

Bij stockfotografie besteed je tijd aan een foto, en je weet niet of en wanneer je die investering terugverdient hebt. Je biedt je foto ter verkoop aan en daarna moet je maar afwachten wat de toekomstige opbrengsten zullen zijn. Sommige foto's zullen wellicht nooit verkocht worden. Andere foto's beginnen wel direct te verkopen. En er zijn ook foto's die pas na veel langere tijd (af en toe) verkocht worden.
Bij stockfotografie beginnen de inkomsten laag. Maar deze groeien dan wel gestaag door.
Stockfotografie is dus een zaak van lange adem. Je doet moeite voor iets waarvan je moet hopen dat het zich op langere termijn uitbetaald. Dat kun je vervelend vinden, maar dat kun je ook positief benaderen. Als eenmaal het werk is gedaan - en de foto is in de verkoop - blijft deze foto daarna altijd inkomsten genereren. En je hoeft er nooit meer iets voor te doen!
Het gaat meestal langzaam, maar na verloop van tijd betaald de inspanning zich altijd wel terug. En het is altijd weer verrassend wanneer dat is en hoeveel de opbrengst dan is.

Wel of niet beginnen met stockfotografie?

Voor een aantal extra overwegingen om nu nog wel of niet te beginnen met stockfotografie zou je de vorige FAQ Heeft starten met stockfotografie nu nog wel zin nog een keer kunnen lezen. nog
Heeft starten met stockfotografie nu nog wel zin?
Waar kan ik nog meer te weten komen over stockfoto...
 

Reacties

Nog geen reacties
maandag, 22 juli 2024

Captcha afbeelding

Veel Gestelde Vragen

Beginnen met stockfotografie
Maken foto's
Bewerken foto's
Aanbieden foto's
Verkopen foto's

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!
 
 

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!