Veel Gestelde Vragen

Wat moet ik na het uploaden doen?

Na het uploaden moet je bij het betreffende stockbureau nog een paar nabewerkingen doen. Meestal komen je foto's in een 'nog te bewerken' map terecht. Van daaruit voer je de laatste handelingen op de foto uit.

  • Trefwoorden : Elk stockbureau biedt de mogelijkheid om trefwoorden toe te voegen. Het is echter verstandig dat al vooraf voor het uploaden te te doen. Anders ben je bij elk stockbureau opnieuw bezig deze lijst in te vullen. Zie ook Wat zijn trefwoorden?
  • Titel en omschrijving : Hiervoor geldt hetzelfde als voor de trefwoorden. Zie ook Waarom moet ik nog een titel en omschrijving invullen?
  • Categorieën : Bij een aantal bureaus moeten ook nog één of meerdere categorieën aan de foto's worden toegekend. Dat kun je niet vooraf doen. Deze actie moet je altijd op de website bij het stockbureau zelf doen.
  • Model- en property release : Als sommige foto's een model release of property release hebben, kun je die nu ook aan de foto koppelen. Het release upload je apart en je geeft aan welk release bij welke foto hoort.
  • Redactionele foto's : Ook redactionele foto's hebben vaak een apart vinkje dat je moet aanzetten. Daarnaast worden bij redactionele foto's soms ook specifieke eisen aan de titel en omschrijving gesteld. Maar die heb je dus al van tevoren ingevuld.
Heb je al deze laatste acties uitgevoerd, dan kun je je foto's aanbieden ter review Je bent dan echt klaar en je wacht af welke foto's er worden goedgekeurd. Daarvan krijg je meestal een e-mail. Daarna staan je goedgekeurde foto's automatisch in de verkoop en kun je dan je verdiensten afwachten.
Er zijn speciale programma's die het gehele hiervoor beschreven proces voor alle stockbureaus tegelijk uitvoeren. Zie daarvoor het overzicht Software programma's voor stockfotografie.
Is het zinnig om exclusief fotograaf te worden?
Wat is reviewen?
 

Reacties

Nog geen reacties
dinsdag, 16 april 2024

Captcha afbeelding

Veel Gestelde Vragen

Beginnen met stockfotografie
Maken foto's
Bewerken foto's
Aanbieden foto's
Verkopen foto's

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!
 
 

HANDBOEK STOCKFOTOGRAFIE

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Je kan je op elk moment weer afmelden!