Stockbureaus
Welke stockbureaus zijn er. En wat zijn hun specifieke kenmerken?
Overzicht Stockbureaus

Overzicht Stockbureaus
Wat kan ik per bureau lezen?

Naar overzicht

Laatste reacties

Mag ik een foto bewerken?
16 mei 2018
Ik verwijder de exif data niet. Sommige data zijn voor een potentiële koper wellicht interessant. 10x15 is een afdrukfor...
Mag ik een foto bewerken?
16 mei 2018
Nog een paar vragen over het bewerken. Verwijder jij de exif data of juist niet? Moeten foto's 10x15 formaat, of mogen ...
Wat is stockfotografie
28 april 2018
Tromp Willem, je bent tenminste niet één van die fotografen die op hun eilandje blijven zitten maar je deelt je, uitgebr...
Downloads
25 april 2018
Vrijwel alle stockbureaus zijn Engels. Die verlangen dan ook Engelstalige releases. En tot dusver ben ik nog nooit een m...
Downloads
24 april 2018
Erg handig deze modellen. ik denk echter dat als de gefotografeerde personen gevraagd worden om ze te ondertekenen, ze e...

Depositphotos

Stockbureaus

Van alle stockbureaus waarbij ik ben aangesloten heb ik een overzicht gemaakt. Dat heeft een vaste indeling die begint met algemene informatie. Daarna volgt een aantal tabbladen over meer specifieke zaken: 
  • Het eerste tabblad geeft informatie over de Website van het stockbureau en het gebruiksgemak daarvan.
  • Daarna volgt het Aanbieden van foto's. Hoe wordt je toegelaten tot het bureau en hoe verloopt het aanbieden van foto's daarna? Hoe streng is de keuring van de foto's (review)?
  • Bij Verdiensten kun je lezen over mijn verkopen bij dat bureau.
  • Maar misschien wil je wel Foto's kopen. Ook daarvan een (korte) beschrijving van de mogelijkheden.
  • Zijn er nog andere zaken, dan worden die in het tabblad Overig vermeld.

Bij elk stockbureau vind je een link naar mijn portfolio bij dat bureau. Je kan je ook aanmelden om zelf foto's te kopen of te gaan verkopen. De beschrijving eindigt tenslotte met een aantal links naar specifieke webpagina's van- en over dat bureau.

​Interessante links
​Over stockbureaus die ik niet ken kan ik uiteraard ook niets zeggen. Voor meer informatie over andere bureaus zou je daarom kunnen kijken op www.micostockgroup.com.
 

Reacties 2

Gast - maurice de vries op donderdag 23 juni 2016 10:09

Zal ik dan de aftrap maar doen en als eerst een berichtje op je site plaatsen Tromp Willem.
ik hield het al in de gaten maar nu eindelijk je website over stockfotografie af. Het ziet er mooi uit met mooie en duidelijke indeling.
Bij alamy heb ik mijn aangemeld en daar staan inmiddels al 10 Foto,s online ik ben benieuwd wanneer de eerste sale daar plaatsvindt
Het werkt wel prettig bij alamy je upload eerst een serie stockfoto,s die worden dan bekeken en als ze goed zijn dan pas kan je ze bewerken.
dat werkt een stuk prettiger en geeft vertrouwen.
Bij alamy ben ik bezig mijn hele portefolio van 1800 foto,s online te zetten. Voorlopig ben ik nog even zoet.

Zal ik dan de aftrap maar doen en als eerst een berichtje op je site plaatsen Tromp Willem. ik hield het al in de gaten maar nu eindelijk je website over stockfotografie af. Het ziet er mooi uit met mooie en duidelijke indeling. Bij alamy heb ik mijn aangemeld en daar staan inmiddels al 10 Foto,s online ik ben benieuwd wanneer de eerste sale daar plaatsvindt Het werkt wel prettig bij alamy je upload eerst een serie stockfoto,s die worden dan bekeken en als ze goed zijn dan pas kan je ze bewerken. dat werkt een stuk prettiger en geeft vertrouwen. Bij alamy ben ik bezig mijn hele portefolio van 1800 foto,s online te zetten. :) Voorlopig ben ik nog even zoet.
Tromp Willem van Urk op donderdag 23 juni 2016 16:04

Hallo Maurice,
Veel succes bij Alamy. Houd er wel rekening mee dat het aantal verkopen bij Alamy - zeker bij een nog kleiner portfolio - minder is dan bij de andere bureaus. Maar als je een verkoop hebt kan dat wel meteen een grote klapper zijn!

Hallo Maurice, Veel succes bij Alamy. Houd er wel rekening mee dat het aantal verkopen bij Alamy - zeker bij een nog kleiner portfolio - minder is dan bij de andere bureaus. Maar als je een verkoop hebt kan dat wel meteen een grote klapper zijn!
Gast
dinsdag 22 mei 2018

Captcha afbeelding