Handboek Stockfotografie

Bekijk mijn e-book

Laatste reacties

Software programma's voor stockfotografie
21 augustus 2021
Hallo, SUPER uitleg! bedankt!!!
Makkelijk saaie luchten vervangen voor stockfoto’s
24 mei 2021
Hallo Gerard, Moeilijk om deze vraag zo in het luchtledige (woordgrapje) te beantwoorden. Ik begrijp dat de functie op a...
Makkelijk saaie luchten vervangen voor stockfoto’s
23 mei 2021
Een vraag: ik kan ineens geen lucht vervangen. Bij lucht vervangen en bij uitgebreide lucht is alles grijs en er wort ni...
Overzicht Veel Gestelde Vragen
20 april 2021
Theoretisch zou dat mogelijk zijn, maar ik heb er nog nooit van gehoord dat dit voorgekomen zou zijn. iStock is overigen...
Overzicht Veel Gestelde Vragen
20 april 2021
Net aangemeld bij IStock, en moet daarvoor een uitgebreid leveringsovereenkomst artiesten ondertekenen. Andere buro's he...

Depositphotos

Shutterstock

Shutterstock is verreweg het grootste stockbureau. De database bevat momenteel meer dan 300 miljoen stockfoto's. Dat is een enorm aantal. Door deze grote database wordt Shutterstock door heel veel kopers bezocht. Dagelijks verkoopt Shutterstock meer dan 300.000 afbeeldingen.

De verdiensten waren hier voor de meeste fotografen van oudsher dan ook verreweg het hoogst. Sinds 2020 heeft Shutterstock echter haar royalty structuur voor fotografen aangepast. Het is daardoor nog afwachten of Shutterstock haar leidende positie als meest verkopende stockbureau behoudt!?

Website Shutterstock

Website Shutterstock


De website van Shutterstock is goed verzorgd en is overzichtelijk ingedeeld. De website is in meerdere talen beschikbaar, waaronder ook het Nederlands.

Voor kopers en verkopers van foto's zijn er aparte pagina's. Op de contributer-pagina zie je in één overzicht je maandelijkse aantallen verkopen, je verdiensten en de status van je actuele en aangeboden foto's. Leuk is een landkaart waarop je de locatie ziet waar je laatste foto's zijn verkocht.

Het is mogelijk zogenaamde sets aan te maken. Via zelf aan te geven criteria kun je de statistieken van een subset van je eigen foto's bijhouden. Naar keus laat je er daarvan een aantal op de startpagina tonen.

Er zijn de nodige vervolgpagina's met veel aanvullende informatie en overzichten.

Uitgebreide informatie over Shutterstock is opgenomen in het Handboek Stockfotografie.

Mijn verdiensten bij Shutterstock

Helaas is het door het beleid van Shutterstock niet (meer) mogelijk hier mijn verdiensten van Shutterstock te publiceren. Zie ook mijn blog Restricties Shutterstock.
In mijn meest recente totaaloverzicht Twaalf jaar stockfotografie zijn de cijfers van Shutterstock opgenomen in de verzamelstaat van de 'Overige stockbureaus'.

Bekijk mijn foto's

Bekijk foto's

Je wilt foto's kopen

Koop foto's

Ga zelf foto's verkopen

Meld je aan

Shutterstock externe links
Mijn portfolio - Mijn foto's bij Shutterstock

Shutterstock Homepage
- Homepage en startpagina voor voor kopers
Prijzen
- Prijzen en abonnementen bij het kopen van foto's

Shutterstock Contributer
- Startpagina voor aanmelden en verkopen van foto's

Shutterstock Support Center
- Support en documentatie pagina
Shutterstock Forum
- Shutterstock discussieforum waar ook de officiële 'announcements' worden gedaan
Shutterstock Contributor Success Guide
- Download deze (Engelstalige) gids vol tips en trucs.
Shutterstock Contributor Blog
- Bijdragen van fotografen met tips en trucs (Engelstalig)
Keyword Suggestions
- Handige tool om keywords te genereren (alleen voor geregistreerde verkopers)
 

Reacties 2

Gast - Erik op vrijdag 25 januari 2019 11:55

Shutterstock heeft ook andere website voor duurdere stockfotos, i.e. offset (https://www.offset.com/). Wat is verschil met shutterstock en verwacht je hogere inkomsten daar?

Shutterstock heeft ook andere website voor duurdere stockfotos, i.e. offset (https://www.offset.com/). Wat is verschil met shutterstock en verwacht je hogere inkomsten daar?
Tromp Willem van Urk op vrijdag 25 januari 2019 18:19

Dag Erik,
Bedankt voor de tip. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet van het bestaan van offset.com af wist.
Ik heb deze site nu even bekeken. Volgens mij kun je je niet zomaar aanmelden. Je moet eerst geselecteerd worden als "world-class assignment photographer". En dan mogen er alleen unieke en exclusieve beelden op. Zie verder Introducing Offset.
Trouwens, als je even zoekt op offset.com dan vind je maar heel weinig foto's. Dus of het (sinds 2013) geworden is wat ooit bedoeld was ....!?
Ik houd het gewoon bij Shutterstock!

Dag Erik, Bedankt voor de tip. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet van het bestaan van offset.com af wist. Ik heb deze site nu even bekeken. Volgens mij kun je je niet zomaar aanmelden. Je moet eerst geselecteerd worden als "world-class assignment photographer". En dan mogen er alleen unieke en exclusieve beelden op. Zie verder [url=https://www.shutterstock.com/blog/introducing-offset]Introducing Offset[/url]. Trouwens, als je even zoekt op offset.com dan vind je maar heel weinig foto's. Dus of het (sinds 2013) geworden is wat ooit bedoeld was ....!? Ik houd het gewoon bij Shutterstock!
Gast
donderdag 16 september 2021

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.kruwt.nl/